Pijnbehandeling

Bij de behandeling is jouw specifieke klacht altijd het uitgangspunt.

Dit kun je verwachten:

  • rust en aandacht. Ik vind het belangrijk echt de tijd voor je te nemen;
  • uitschakeling van triggerpoints door massage, zodat de spier weer normaal functioneert en pijn vermindert;
  • onderzoek in dialoog met jou naar wat het beste werkt vóór jou. Jíj kent je lichaam immers het beste. Ook help ik je je lichaam beter te leren kennen;
  • het samen inventariseren van de factoren die een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van jouw klachten;
  • zo nodig het aanbieden van adem- of ontspanningsoefeningen en coaching;
  • aansluitende rekoefeningen om de spieren hun gezonde lengte en functie weer te laten voelen.

Het is een misverstand dat het masseren van triggerpoints pijn moet doen om effect te hebben. Ik werk met diepe, kortdurende massage die ‘goede’ pijn opwekt: dat wil zeggen ónder de pijngrens. Onderzoek toont aan dat dit sneller resultaat levert.

Waarom zelf aan de slag?

Voor de drukpunten die tijdens de behandeling de meeste verlichting geven, krijg je eenvoudige zelfmassage- en rekoefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Deze zijn haalbaar, praktisch inpasbaar in jouw dagschema en kosten weinig tijd. Dit is belangrijk omdat:

  • het lichaam het snelst herstelt bij dagelijkse behandeling;
  • zelfbehandeling je spieren in conditie houdt;
  • je bij klachten direct zelf kunt ingrijpen zonder te wachten op een afspraak met een (vaak dure) behandelaar.

Fascia

Soms is het nodig dat ik ook met andere lagen werk, namelijk met de fascia. Fascia is bindweefsel dat oa. spieren, organen, pezen en ligamenten omhult. Dezelfde oorzaken die triggerpoints geven, kunnen ook voor langdurige uitdroging en stijfheid in fascia zorgen. Dan heeft alleen triggerpointmassage te weinig impact. Ik gebruik diverse technieken bij de behandeling van fascia, waaronder cupping, langzame, diepe strijkingen (fascia release) en elementen uit de osteopathie. Bij cupping plaats ik cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Hierdoor wordt sterk verkleefd weefsel losgemaakt en neemt de doorbloeding toe.

Behandelingstraject
Het is mogelijk om een kort traject van een intake/behandeling en 3 vervolgbehandelingen te boeken tegen 10% korting. Dit geeft je nog beter de mogelijkheid te ervaren wat de behandelingen voor effect hebben over een langere periode.

Ik ben ervan overtuigd dat verschillende disciplines elkaar goed aanvullen en heb waardering voor reguliere zorg. Laat je dan ook altijd goed onderzoeken door een arts of specialist. Indien nodig zal ik je ook doorverwijzen naar andere zorgverleners.