Hoofdpijn & migraine

Er zijn diverse soorten hoofdpijn, waarvan vele gelukkig goed te behandelen zijn. Heb jij net als veel mensen regelmatig spanningshoofdpijn? Dan is er een duidelijke link met triggerpoints in nek- en schouderspieren. Onder andere stress, voeding, geuren en weersveranderingen zijn ook hiervan bekende oorzaken.

Over het ontstaan van migraine bestaat nog veel onduidelijkheid, maar wel bekend is dat ook hier diverse uitlokkende factoren een rol spelen. Dit kunnen hormonen of biochemische stoffen zijn (serotonine), maar ook triggerpoints. Heb jij al langer last van migraine? Dan is de kans aanwezig dat je lichaam – naast mogelijke andere oorzaken – ook triggerpoints heeft ontwikkeld, waardoor je niet makkelijk van je migraine af komt. Ook kaakproblemen kunnen leiden tot (spannings)hoofdpijn.

Om hoofdpijn goed aan te pakken is het dan ook nodig dat ik samen met jou goed de mogelijke oorzaken in beeld breng. Daarnaast is het nodig om samen naar je hele lichaam te kijken, bijvoorbeeld je houding als je achter een computer zit (‘text neck’). Ook nu zal ik een uitgebreid onderzoek doen naar de mogelijke invloed van spieren.

Dit kun je alvast zelf doen:

– Drink door de dag heen voldoende water.
– Doe de houdingcheck hieronder:

Met dank aan de Opleiding Triggerpointcoach