Buikproblematiek

Naast buikpijn zijn er veel andere buikgerelateerde klachten, zoals pijn in de zij, het maaggebied, misselijkheid, diarree, menstruatieklachten of blaasproblemen. Maar wist je dat ook pijn rond de geslachtsorganen (o.a. erectieproblemen), onder de schouderbladen, in de onderrug en de liezen hieronder kunnen vallen?

Bij buikgerelateerde klachten wordt vaak gedacht aan slecht functionerende organen. Toch kunnen ook hier triggerpoints een rol spelen. Heb jij bijvoorbeeld weleens een buikoperatie gehad of een keizersnede? Dan kan het zijn dat bij jou oude littekens in combinatie met triggerpoints voor pijnklachten zorgen. Oorzaken voor triggerpoints in deze regio zijn o.a. voeding, stress, infecties, overbelasting, operaties (oude littekens). Daarom zal ik bij een intake ook altijd vragen naar operaties in het (verre) verleden.

Dit kun je alvast zelf doen:

– Als je je buikspieren wilt trainen, begin niet ineens heel fanatiek, maar bouw dit rustig op.

– Doe de volgende oefening voor de buik (en de rug): Je ligt op je buik, handen naast de schouders, voorhoofd op de grond. Inademend duw je de kin over de grond naar voren en tilt hoofd en bovenlichaam een stuk van de grond, uitademend kom je langzaam terug. Herhaal een paar keer. (sfinx houding)