Aanbod

Pijnbehandeling

Triggerpoints zijn vaak goed te behandelen. Deze behandeling richt zich op uitschakeling ervan, zodat de spier weer normaal functioneert en pijn vermindert. Pijnlijk? Welnee! Het is helaas een misverstand dat behandelen pijn moet doen om effect te hebben. Ik werk met diepe, kortdurende massage die ‘goede’ pijn opwekt: dat wil zeggen ónder de pijngrens. Onderzoek toont aan dat dit sneller resultaat levert. Soms werk ik met cupping: daarbij plaats ik cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Hierdoor wordt sterk verkleefd weefsel losgemaakt en neemt de doorbloeding toe. Dit werkt ideaal in combinatie met triggerpointmassage, vooral bij langdurige klachten. Aansluitend doen we rekoefeningen. Ook kijken we samen naar factoren die een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van jouw triggerpoints. Zo nodig bied ik simpele adem- of ontspanningsoefeningen en coaching.

Waarom zelf aan de slag?

Voor de drukpunten die tijdens de behandeling het meest verlichting geven, krijg je eenvoudige oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Dit is belangrijk, omdat het lichaam het snelst herstelt bij dagelijkse behandeling. Ook houdt zelfbehandeling je spieren in conditie en kun je bij klachten direct ingrijpen zonder te wachten op een afspraak met een (vaak dure) behandelaar. Tenslotte is aangetoond dat als je zelf controle uitoefent op je gezondheid, het resultaat het langste doorwerkt.

Coaching voor vitaliteit

nog vullen

Ontspanning

Soms wil je gewoon alleen maar jezelf verwennen en even bijtanken. Dat kan bij Lieke Vitaal door:
Ayurvedische massage: voor ontspanning én energie. Een ayurvedische lichaamsmassage uit de Indiase gezondheidsleer verbetert de doorbloeding en werkt zowel ontspannend, als activerend. Ze werkt niet alleen op je spieren, maar ook op diepere lagen en je energieniveau. Het kan daarmee effect hebben op je hele gezondheid.
De massage vindt plaats op de vloer (mat) met gebruik van olie. Je kunt kiezen voor een hele lichaamsmassage of een deelmassage. Ik masseer alleen vrouwen. De massage wordt afgeraden bij koorts, ontstekingen, (direct) na het eten, tijdens de menstruatie en bij obstipatie.

Klankschaal massage of klanksessie: ontspannen door de trilling van klankschalen (link naar yogalieke.nl)
Beide massages zijn leuk om cadeau te doen. Bestel hier een cadeaubon!